نما راپل | خدمات نمای ساختمان

خدمات نمای ساختمان با طناب راپل

نما راپل | خدمات نمای ساختمان

خدمات نمای ساختمان با طناب راپل

  • ۰
  • ۰

سلام امیدوارم حال روحی خوبی داشته باشید و آمادگی این را داشته باشید که در یک مطلب نسبتا کوتاه شغلی با عنوان راپل کار را خدمتتان معرفی کنم.

من یک طراح سایت و سئو کار هستم؛ یکی از پروژه هایی که به من خورد مربوط به پیچ و رولپلاک نمای ساختمان و در کل خدمات مربوط به راپل بود. نمی دونم تا چه حد با این شغل آشنا هستید اما من زمانی که پروژه رو قبول کردم تقریبا هیچ چیزی در این خصوص نمی دونستم و در خلال این پروژه بود که شغل راپل و کار در ارتفاع به وسیله طناب رو شناختم.

حتما می دونید که کار ها و خدماتی هستند که مربوط به نمای ساختمان میشن؛ مثلا تا به حال به شغل کسی که شیشه های نمای ساختمان رو تمیز میکنه فکر کردید، یا مثلا این سوال به ذهنتون رسیده که چرا بعضی ساختمان ها با وجود عمر زیادی که دارند نمای بسیار تمیز و شیکی دارند؟

خب قطعا اینجوری فکر نمی کردید که مثلا همه همسایه ها تصمیم گرفتن تو یه زمان زحمت تمیز کردن شیشه های ساختمان رو بکشند اون هم شیشه به سمت بیرون که کار بسیار خسته کننده ایه! این بخشی از خدماتی هستش که راپل کار ها به ما ارائه می کنند.

حالا بزارید از کمی عقب تر بیایم و این شغل رو معرفی کنیم.

راپل چیست و راپل کار چه کار هایی می کند؟

راپل به 2 طنابی گفته میشه که به انسان کمک میکنه تا مثلا تو فضایی مثل نمای ساختمان بالا و پایین بره و کاربرد هایی تو بعضی رشته های ورزشی مثل صخره نوردی هم داره...

راپل کار کسی هستش که توانایی کار با این طناب ها رو میدونه و با استفاده از اصولی که در استفاده از اونا وجود داره، کار هایی مثل نما شویی ساختمان، پیچ رولپلاک نمای ساختمان، بستن درز انقطا، نصب توری مرغی ، نصب لوله بخاری، تعمیر نما و .... که همه اون ها مربوط به فعالیت توی ارتفاع هستند رو انجام بده.

راپل کار به وسیله یک طناب تو سطح ساختمان بالا و پایین میره و یک طناب دیگه هم وجود داره که کار محافظت از اون رو انجام میده و به عنوان طناب پشتیبان شناخته میشه.

آیا کار راپل خطرناکه؟

بطور کلی کار تو ارتفاع میتونه خطر ناک باشه و خطرات اون هم آسیب جدی به جان افراد هستش اما خب قطعا اگر یکسری استاندارد ها و قوانین برای استفاده از یک روش وجود ننداشته باشه، انقدر رایج نمیشه! مثلا یکی از مواردی که برای کار در ارتفاع با راپل در نظر گرفته شده، همین طناب پشتیبان هستش که حتی اگر اتفاقی بدلیل اشتباهات فردی راپل کار بیوفته، اون میتونه فرد رو پوشش بده وو از افتادن اتفاق ناگوار، جلوگیری کنه.

از طرفی برای راپل کار شدن ککلاس های آموزشی در نظر گرفته میشه که از یک هفته تا 1 ماه ممکنه زمان بر باشه و تو این زمان طرز استفاده و انجام کار به وسیله این طناب رو بشکل درست به افراد متقاضی آموزش میدند و اون ها پس از گذروندن امتحانی که در این خصوص قبول میشن، شرایط انجام این کار در پروژه ها رو پیدا می کنند.

داربست، رقیب اصلی راپل

قبلا مسئولیت تمامی خدماتی که با راپل انجام می شد، به عهده داربست بود و افراد برای انجام هر کار کوچکی در سطح ساختمان، مجبور به پیاده سازی داربست در محیط بودند تا مثلا اقدام به نماشویی یک ساختمان کنند.

اما امروز با وجود به صرفه بودن و تمیز تر بودن کار راپل، باز هم افرادی هستند که به دلیل خطرناک دونستن و یا بی اعتمادی به راپل، هنوز هم داربست رو انتخاب می کنند.

اما کار راپل روز به روز در حال پیشرفت و همه گیر تر شدن است و از اونجایی که جمعیت رو به افزایش بوده و همه ساکنین رو به آپارتمان ها آوردند، بازار هدف این شغل بزرگ تر و بزرگ تر میشه؛ از طرفی شلوغی و ازدهام جمعیت بخصوص در مناطق پر رفت و آمد شهر، باعث میشه که اجرای داربست تو هر محیطی قابل انجام نباشه و اون موقع تنها راه حلی که برای این موضوع وجود داره، راپل هستش.

راپل کار حرفه ای

اما وجود تمام این توضیحاتی که راجب شغل راپل داشتیم و اکثرش هم مثبت بود، باید این موضوع رو در نظر بگیرید که این کار حتما نیاز به افراد متخصص و حرفه ای داره؛ چون نه تنها موضوع خطرات کار مطرح هستش، بلکه کیفیت انجام مثلا کار پیچ کردن سنگ نمای ساختمان، با دریل های هیلتی و ... همه در گرو تجربه و تخصص فرد راپل کاری هستش که خدمات مربوط به ساختمان شما رو قبول خواهد کرد.

برای سنجیدن میزان حرفه ای بودن شخص هم فکر می کنم نمونه کار ها و پروژه هایی که انجام داده، میتونه بهترین معیار باشه و با توجه به اونا نسبت به سپردن کار به اون راپل کار اقدام کرد.

 


  • ۹۸/۰۳/۲۹
  • سامان نشاطی

نظرات (۰)

هیچ نظری هنوز ثبت نشده است

ارسال نظر

ارسال نظر آزاد است، اما اگر قبلا در بیان ثبت نام کرده اید می توانید ابتدا وارد شوید.
شما میتوانید از این تگهای html استفاده کنید:
<b> یا <strong>، <em> یا <i>، <u>، <strike> یا <s>، <sup>، <sub>، <blockquote>، <code>، <pre>، <hr>، <br>، <p>، <a href="" title="">، <span style="">، <div align="">
تجدید کد امنیتی